Enheder der kan oprette forbindelse til iPhone 15 med USB-C

 

iPhone 15-serien har betydet et farvel til Lightning-porten og et goddag til USB-C, der giver nye muligheder for tilslutning af tilbehør.

Apple har, nødtvunget om man kan sige, udskiftet Lightning-porten i iPhone 15-serien med USB-C standarden, hvilket byder på nye muligheder for brugerne.

iPhone 15 Pro og iPhone Pro Max tilbyder sågar hurtige USB-3-hastigheder, hvilket muliggør dataoverførselshastigheder op til 10 Gbps, hvor 1024 Megabits svarer 1 Gigabit.

Overgangen til USB-C byder på en helt nye række muligheder for iPhone 15-brugerne med hensyn til tilslutning af eksternt udstyr som skærme. lager og kameraer, og ikke mindst er det nu muligt at benytte det samme kabel til at oplade alle brugernes enheder.

Vi giver dig her en samlet oversigt over eksterne hvilke enheder, der kan tilsluttes iPhone 15-serien via USB-C.

Universal USB-C opladning

En fordel ved USB-C nu er kommet til iPhone er, det er muligt at bruge det samme kabel til at oplade alle ens Apple-enheder fra de nyere iPad-modeller til MacBook, der i flere år har haft USB-C porte placeret tilgængeligt. Den nyeste generation af Apple TV leveres med en USB-C-fjernbetjening, og Apple har også udgivet nye AirPods Pro, som inkluderer et USB-C-opladningsetui.

Opret forbindelse til en ekstern skærm

Lightning-teknologien gør det kun muligt at oprettet forbindelse til en ekstern skærm ved hjælp af en særdeles dyr og klodset dongle. Dette problem er elimineret, da det nu er muligt at oprettet forbindelse mellem iPhone 15 og alle eksterne fladskærme, der understøtter USB-C. En praktisk mulighed for at se billeder og video på en større skærm og særdeles handy, hvis der skal klares en præsentation, der er gemt på iPhone 15. I praksis vil det være muligt at droppe Apple TV 4K og erstatte det med iPhone 15, som let kan tilsluttes et TV med USB-C, når der skal streames film og TV-serier på den store fladskærm.

Udvid lagerpladsen med SD-kort eller USB-C-harddisk

Er der behov for mere plads på iPhone 15, så kan lagerpladsen udvides med et ekstra fysisk lager i form af en USB-C-harddisk eller et eksternt SSD-kort, der gør det muligt at gennemse filer direkte ved hjælp af appen Finder i iOS. Tages der billeder med et eksternt kamera på ferien, kan billederne importeres direkte på iPhone 15 ved det tilhørende SD-kort fra kameraet. Derudover giver iPhone 15 Pro Camera-appen mulighed for at optage ProRes 4K ved 60 FPS-video direkte til USB-3-lager.

Tilslutning af tastatur, mikrofon og hovedtelefoner

Det kan være praktisk at kunne tilslutte et lille, kompakt eksternt tastatur til eksempelvis iPhone 15 Pro Max, der med den store skærm kan udgøre det for en lille computer på farten, når der skal svares på beskeder og er langt til den nærmeste bærbare MacBook. Indtaling af podcasts på iPhone 15 er blevet forbedret, da der kun kan tilsluttes en kablet USB-C-mikrofon, som alt andet lige, vil leverer en bedre optagekvalitet sammenlignet med en trådløs mikrofon. Så længe de pågældende hovedtelefoner understøtter USB-C, vil de kunne tilsluttes alle enhederne i iPhone 15-serien.

Adgang til kablet internet

Tilstede i et område med elendig mobildataforbindelse, så muliggør USB-C nu, at enhver iPhone i 15-serien kan tilsluttes kablet internet, så der kan opnås hurtigere og bedre internet ved at blive tilkoblet en fast internetrouter ved hjælp af en USB-C til Ethernet-adapter. Det lyder sikkert ikke særligt revolutionerende, men i praksis kan det gøre den kæmpe forskel, da det betyder hurtigere streaming. internet og forøger mulighederne for at få online-arbejde fra hånden langt hurtigere med en kablet internetforbindelse.

Nyere Ældre