Vision Pro oplader ikke, hvad gør jeg?

Oplever du nogle gange, at Vision Pro ikke vil lade op, så finder du hjælp til at løse problemet i vores lille hjælpeguide.

Apple har med Vision Pro lavet en smart enhed, der kan bruges overalt og ikke begrænser dig af ledninger eller binder dig til et fysisk skrivebord.

Men hvis du ikke kan få batteriet til at lade ordentligt op, er Vision Pro ikke meget værd. Derfor vil vi herunder give dig nogle tips til, hvad du kan gøre, hvis du ikke kan få din Vision Pro til at lade.

Vision Pro opladningstid

det kan være svært at give et helt eksakt svar på, hvor længe det tager at lade Vision Pro op. For det kommer an på, hvor meget du har brugt af batteriet før du sætter enheden til at lade igen. Men det burde tage omkring to timer, at lade enheden helt op. Så oplever du, at det tager meget længere tid end dette, når du oplader din Vision Pro, kan det tyde på, at enheden ikke oplader korrekt. Husk på, at du altid har mulighed for at kontrollere, hvor meget strøm, der er på batteriet i din Vision Pro, hvis du kigger under Kontrolcenter på enheden.

Derfor vil Vision Pro ikke lade op

Der kan være flere forskellige grund til, at du ikke kan få din Vision Pro til at lade op. Nogle af de mest almindelige årsager til, at opladningen ikke fungere optimalt er:
  • Defekt eller forkert oplader eller kabel
  • Ekstreme temperaturforhold
  • Softwareproblemer
  • Fysisk skade
  • Batteriets levetid
Men fortvivl ikke, for vi vil herunder komme med vores tips til, hvordan du kan få batteriet i din Vision Pro til at modtage strøm igen.

Problemer med opladning af Vision Pro

Hvis du oplever at din Vision Pro lige pludselig, tager alt for lang tid, når den skal lade op, er der heldigvis hjælp at hente. Mange har oplevet, at det har afhjulpet problemet, hvis de sørger for, at Vision Pro er helt afladt inden de lader den op igen. Det er i hvert fald et tip, der ikke koster noget at afprøve, hvis du står med problemet. 

Vær dog også opmærksom på, at hvis du bruger din Vision Pro eller har bedt den om at synkronisere til din iCloud under opladning af batteriet, kan det meget nemt få opladningsprocessen til at tage noget længere tid end normalt. Så i disse tilfælde vil der være en ganske naturlig forklaring på, hvorfor opladningen af din Vision Pro tager lidt længere tid.

Du skal blot gøre følgende, hvis du har problemer med at oplade din Vision Pro:
  1. Lad batteriet på Apple Vision Pro tømmes til 0 %.
  2. Et gult lys vil blinke på batterilampen og Vision Pro slukker selv.
  3. Vent fem minutter.
  4. Sæt batteriet i opladeren.
  5. Vent ydereligere fem minutter på, at enheden genoplades og starter op igen.
Dette tip kan i lagt de fleste tilfælde løse problemet med langsom eller manglende opladning af Vision Pro. Hvis det ikke løser dit problem, kan der være andre årsager til, at du oplever langsom opladning af enheden. 

Manglende opladning grundet defekt oplader eller kabel

Hvis du forsøger at lade din Vision Pro med enten en oplader eller et kabel, der er defekt, vil det ikke fungere. Derfor kan du med fordel tjekke om enten opladeren eller kablet, du bruger til at oplade din Vision Pro, er blevet beskadiget. Hvis dette er tilfældet skal du straks stoppe med at lade op via disse, da du kan risikere at beskadige din Vision Pro, hvis du fortsætter. 

Med det er ikke kun, hvis der er sket en fysisk skade på enten opladeren eller kablet, at du skal være opmærksom. For du bør også sikre dig, at du bruger den korrekte type af både oplader og kabel, når du skal oplade batteriet på enheden. For Vision Pro skal bruge en Apple 30W-strømforsyning samt et USB-C-kabel for at kunne lade korrekt. Derfor kan du ikke bare bruge eksempelvis den strømadapter, der fulgte med din iPhone, til at lade din Vision Pro op med.

Hvis dette ikke løser problemet, kan du kigge på, om din Vision Pro bliver opbevaret ved den rette temperatur.

Manglende opladning grundet temperaturforhold

Hvis din Vision Pro bliver udsat for ekstreme temperaturer, kan det påvirke enheden. Du har sikkert oplevet at din iPhone, der kan blive ekstremt varm, hvis du har lagt den i solen. Det kan hurtigt påvirke både batteriet og den gennerelle brug af din iPhone. På samme måde vil både ekstrem varme eller kulde påvirke din Vision Pro. Så har du problemer med at oplade enheden, bør du undersøge, om den enten er meget varm eller meget kold. Hvis dette er tilfældet, bør du placere enheden, så den igen kan få en normal temperatur. Når dette er opnået kan du forsøge at lade din Vision Pro op igen.

Hvis problemet ikke er løst ved dette, kan du du ikke lidt på softwaren i din Vision Pro. For måske ligger problemet her.

Manglende opladning grundet softwareproblemer

Det kan også være selv softwaren i din Vision Pro, der af en eller anden grund går ind og spænder ben for opladningen af enheden. Softwareproblemer kan også være årsagen til, hvis du har problemer med, at Vision Pro er længe om at starte op. Du kan derfor med fordel undersøge, om der er en mulig softwareopdatering, som du endnu ikke har downloadet og installeret. Hvis dette er tilfældet, bør du opdatere enheden. Hvis det ikke hjælper, kan du også prøve en nulstilling. På den måde kan det være, at problemet bliver løst.

Hvis dette har løst problemet, så er du allerede i mål. Men har du stadig problemer med opladningen, kan du kigge på, om din Vision Pro har fysiske skader.

Manglende opladning grundet fysiske skader

Har du været så uheldig at tabe din Vision Pro, kan denne være blevet beskadiget. Det er ikke sikkert, at der er tale om en ting, du umiddelbart kan se, men der kan være gået noget i stykker inde i selve enheden. Derfor kan problemet med, at du ikke kan få din Vision Pro til at lade, godt være opstået i forbindelse med, at du eventuelt er kommet til at tabe enheden eller på anden måde beskadige den.

Manglende opladning grundet batteriets levetid

Hvis du ikke har brugt din Vision Pro i meget lang tid, kan du godt være då uheldig at batteriet ikke kan mere. For batteriet i din Vision Pro har ikke godt af, hvis det slet ikke bliver brugt. Det kan nemlig i yderste konsekvens medføre, at batteriet når slutningen af dens levetid meget hurtigere, end hvis du sørger for at det løbende bliver brugt og ladet op. Det vil i sidste ende betyde, at du står med en Vision Pro, der skal have skiftet batteriet, før du kan bruge den igen.

Fælles for fysiske skader og defekt batteri er, at du ikke nødvendigvis selv kan løse problemet. Derfor kan det være, at du enten skal tage fat på Apple Support eller andre professionelle, der kan hjælpe dig med at løse dit problem.
Nyere Ældre